FAQ

Wat zijn de kosten per 100 kilometer?

De reiskosten zijn minder dan €1 per 100 km.. De stroom ofwel de benodigde kilowatturen zijn berekend op basis van het verbruik en de huidige elektriciteitstarieven. Afhankelijk van de rijstijl en energiekosten zijn de kosten hoger of lager.
Hoe kan ik mijn GiGi opladen?
De GiGi kan worden geladen bij elk standaard 220V stopcontact via de geïntegreerde lader.

Hoe lang kan ik gebruik maken van mijn accu?

De hoogwaardige lithium accu heeft een bereik van 700 tot 1.000 volledige ladingen. Dit komt overeen met een bereik van ongeveer 20.000 km. afhankelijk van de laadcycli.

Wanneer moet de accu opgeladen worden?

De accu kan op ieder moment geladen worden, indien er een beschikbaar stopcontact aanwezig is. Een korte tussentijdse lading verhoogt het bereik en is niet schadelijk voor de accu; de GiGi accu heeft geen geheugen effect. Het veelvuldig laden verhoogt de levensduur van de accu.

Wat is diepontlading en hoe kan diepontlading voorkomen worden?

Rijd nooit de GiGi accu helemaal leeg en laad na een rit de accu altijd weer op zodat er altijd een volle accu tot je beschikking staat. Het kan absoluut geen kwaad om bij te laden, het is zelfs beter voor de accu. De ingebouwde GiGi acculader gebruikt alleen stroom als de accu onder een (te) laag voltage komt. Wanneer de GiGi accu volledig is geladen schakelt de lader zichzelf automatisch uit totdat laden weer noodzakelijk is.
De meest voorkomende ‘fout’ is dat men na een rit de GiGi wegzet, niet oplaadt en daarna de GiGi voor een langere tijd niet gebruikt. Als de accu dan al behoorlijk leeg gereden is zal de accu als gevolg van zogenoemde zelfontlading door de ondergrens (lower threshold) heen kunnen zakken. In veel gevallen is de accu niet meer te herstellen en zal men of de lithium accu moeten laten reviseren of een nieuwe moeten aanschaffen.
Normaliter krijgt je garantie op de accu maar in dit geval zal de garantie niet van toepassing zijn omdat deze door eigen toedoen defect is geraakt. Dankzij de software in de lithium accu en haar Batterij Management Systeem (BMS) kan de accu uitgelezen worden en kan de leverancier dus exact zien wat er met de accu is gebeurd.
Geheel ontladen vinden alle accu’s niet prettig. Regelmatig geheel ontladen verkort de levensduur van een accu aanzienlijk. Het beperken van het ontladen tot ongeveer 60-80% van de totale capaciteit zal leiden tot een langere levensduur van de accu. Het is daarom zeer belangrijk dat je rekening houdt met de capaciteit van de accu.

Wat is de maximale belasting voor de GiGi?

De GiGi is ontworpen voor gebruik door 1 persoon met lichte bagage (maximale belasting van 100 kg.).

Waarom heeft de GiGi geen regeneratieve remmen?

Regeneratieve remmen recupereren energie tijdens het remmen en geven deze terug als elektriciteit. Voor auto’s is dit volkomen logisch want die hebben genoeg gewicht om dit effect te gebruiken. Omdat de GiGi scooters veel lichter zijn zou er geen meetbaar verschil zijn.

Hoe werkt de GiGi oplaad curve?

Om de accucellen niet te beschadigen begint de lader met langzaam opladen totdat de minimale spanning wordt bereikt. Daarna wordt de oplaad snelheid opgevoerd tot het maximale. Voor het laatste deel van het proces daalt de laadsnelheid weer. Daarom is de laadcurve niet lineair.

Mag je met de elektrische scooter op de openbare weg rijden?

De GiGi scooter heeft een Europese type goedkeuring voor 25 km/u of 35 km/u, variërend per land. In Nederland leveren wij de GiGi met een zgn. blauw kenteken (25 km/u). Het is toegestaan om met elektrische scooters deel te nemen aan het verkeer op de openbare weg. De algemene verkeersregels voor een conventionele scooter zijn van toepassing op de GiGi scooter.
Het bezit van een autorijbewijs (B), motorfietsrijbewijs (A) of het bromfietsrijbewijs (AM) is vereist.  Zie: Rijksoverheid. Voor de scooter moet ook een gewone aansprakelijkheidsverzekering afgesloten worden.

Hoe groot is het klimvermogen van de GiGi?

In de Sport Modus is het klimvermogen heuvelopwaarts ongeveer 18%.

Hoelang duurt het voordat mijn GiGi wordt geleverd?

Zodra de bestelling compleet is gaan wij alles in gang zetten voor de levering. We maken de GiGi rijklaar en vragen een kenteken aan dat tijdens de aflevering op jouw naam wordt gezet. Daarnaast testen we de technische staat van de GiGi tijdens een testrit. Je mag er op rekenen dat wij de GiGi binnen twee weken afleveren. Tijdens dit proces nemen we altijd even contact met je op zodat je op de hoogte bent.

Wanneer wordt mijn GiGi geleverd?

Zodra jouw GiGi klaar is om afgeleverd te worden nemen we contact met je op voor het maken van een afleverafspraak. We proberen dan telefonisch een dagdeel te bepalen waarop het voor jou en voor ons goed uitkomt.

Moet ik thuis zijn voor aflevering?

Voor de aflevering wordt het kenteken op jouw naam gezet. Als de GiGi via lease is aangeschaft dan moet de persoon die de lease heeft aangevraagd persoonlijk aanwezig zijn om de GiGi in ontvangst te nemen en te tekenen .

Kan ik meteen rijden op mijn GiGi na aflevering?

Op het moment van levering is de GiGi compleet rijklaar. Zodra het kenteken op jouw naam staat kun je ermee de weg op. Let op! Denk er wel aan dat je de GiGi vanaf dat moment moet VERZEKEREN.

Krijg ik uitleg over de werking van mijn GiGi?

Tijdens de aflevering krijg je van onze monteur informatie over de werking van de GiGi. Na deze uitleg kun je dus onbezorgd genieten van jouw nieuwe aankoop.

Krijg ik subsidie op een elektrische scooter?

Verschillende gemeentes verstrekken subsidie voor het zakelijk gebruiken van een elektrische scooter. Meer weten? Lees dan het artikel ‘Krijg ik subsidie op een elektrische scooter?’.

Wat is de actieradius van een elektrische scooter?

De actieradius of het bereik is de afstand die een elektrische scooter kan afleggen. Benieuwd naar de actieradius van de GiGi e-scooter? Lees dan het artikel ‘Wat is de actieradius van een elektrische scooter?’.

Wat zijn de voor- en nadelen van een elektrische scooter?

Wil je weten of een elektrische scooter echt iets voor je is? Of de voordelen opwegen tegen de nadelen? Wij zetten de voor- en nadelen graag voor je op een rijtje in het artikel ‘Wat zijn de voor- en nadelen van een elektrische scooter?’.